(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Valašská kyselica
Potřebné ingredience
Silný uzený vývar (nejlépe z uzených kostí), klobáska, kyselé zelí, brambor, česnek, šlehačka, majoránka.
Postup přípravy
Do vývaru nakrájíme brambory, klobásku,obrané uzené maso z kostí a necháme povařit. Pak přidáme dobře propláchnuté kyselé zelí a zase povaříme. Prolisujeme do toho česnek a přidáme šlehačku (do velkého hrnce klidně i dvě, polévku to zjemní) Nakonec dochutíme kořením a přidáme majoránku. Pokud je polévka málo hustá, tak jí můžeme zahustit moukou. Ale já ji dělám tak poctivou, takže to skoro není ani polívka:) Chlapi se můžou po ní přetrhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Hyzule
(upraveno)
26. 8. 2008, 12:25
dělala jsem a je skvělá.Ten vývar z žeber dal tomu říz.Díky za super recept.


nahlásit

Petradoldy
(upraveno)
31. 5. 2009, 14:44
@Hyzule
To teda joo

nahlásit

Jitule64
(upraveno)
10. 7. 2007, 6:24
Tak tu miluju! Co fotečka nebo obr. postup, Nebyl by?


nahlásit

Petradoldy
(upraveno)
10. 7. 2007, 12:46
@Jitule64
Fotečka bohužel jen tak nebude, nemáme digitál
Ale ta polívka je super. Každý kdo si ji u nás dal, taaaak se olizoval




nahlásit